Er zijn vandaag 4 wedstrijden in de International Champions Cup. De eerste twee worden samengevat in dit artikel, morgenvoormiddag (29/07) komt deel 2 online. 

Arsenal 5-1 Paris Saint-Germain

De Engelsen vatten de wedstrijd aan met een zeer sterke opstelling, bij PSG waren Buffon, Diarra en Rabiot de enige jongens met veel ervaring. Het leek dus een ongelijke strijd te gaan worden.

Het waren de Fransen die de eerste kansjes op hun naam schreven, toch was het Arsenal dat op voorsprong kwam. Kapitein Özil was het eindstation van een goede counter, de assist kwam van Aubameyang, die het overzicht goed behield.

Net voor het halfuur hield Buffon Aubemeyang van de 0-2, even later zagen we een goede save van Leno op een schot van spits Weah. In de 42e minuut krulde Nkunku de bal niet zo gek ver over doel. Daarna kon Mkhitaryan bijna scoren, maar opnieuw stond Buffon in de weg. Rust: 1-0.

Na de pauze ranselde invaller Martinez een vrije trap van Nkunku uit zijn doel. In minuut 60 trof Nkunku wel raak, vanop de stip. 1-1. Arsenal herstelde echter snel van de gelijkmaker, nog geen 7 minuten later kwam Lacazette goed voor zijn man en via de lat ging zijn deviatie in doel.

Arsenal was na de 2-1 helemaal ontketend. Via Ramsey en Holding kon Lacazette de bal met het hoofd raken en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoren. In de slotfase maakte ook Holding een doelpunt met het hoofd, vanaf zo’n 13 meter afstand. Daarna scoorde ook Nketiah nog via een overhoekse schuiver en werd 5-1 de slotsom.

Benfica 1-1 Juventus (pen.: 2-4)

De eerste grote kans was voor Marchisio, hij kon zijn schot in de 10e minuut echter niet laag houden. Benfica zette daar een aantal mooie aanvallen tegenover, maar echt grote kansen volgden daar niet uit. De ruststand was een logische brilscore.

In het begin van de tweede helft pakte Cancelo uit met een – net te hoog gemikt – hard schot. Juventus nam de wedstrijd nu in handen. Rond de 50e minuut moest de doelman van Benfica tussenkomen op pogingen van Cancelo en Khedira, maar dit deed hij tweemaal uitstekend.

In minuut 65 zagen we een prachtig doelpunt: Grimaldo schoot een vrije trap perfect in doel: 1-0 voor de Portugese topclub. Juve kon past voor het eerst reageren op een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd: Benatia buffelde een voorzet tegen de dwarsligger.

In de 85e minuut zorgden ook de Italianen voor een schitterend doelpunt. Clemenza draaide het leer keihard in doel, de bal likte de lat zelfs even. Daarna werd er niet meer gescoord en kregen we een strafschoppenreeks te zien, die op 2-4 eindigde in het voordeel van Juventus.

 


Klassement

 1. Borussia Dortmund 3 | 7
 2. Juventus 2 | 5
 3. Arsenal 2 | 4
 4. Tottenham 1 | 3
 5. Bayern München 2 | 3
 6. Benfica 2 | 3
 7. Liverpool  2 | 3
 8. Atlético Madrid 1 | 2
 9. Manchester United 1 | 2
 10. AC Milan 1 | 1
 11. Chelsea 0 | 0
 12. FC Barcelona 0 | 0
 13. Internazionale 0 | 0
 14. Olympique Lyon 0 | 0
 15. Real Madrid 0 | 0
 16. Manchester City 2 | 0
 17. AS Roma 1 | 0
 18. Paris Saint-Germain 2 | 0
Advertentie