Deel twee van het dagverslag van 28 juli, deel 1 kan je hier lezen. Chelsea nam het op tegen Inter, daarna keken rivalen Man. United en Liverpool elkaar in de ogen. 

Chelsea 1-1 Internazionale (pen.: 5-4)

We kregen twee sterke elftallen en dus een interessante pot voetbal te zien. In de 8e minuut kon Pedro de bal in een leeg doel binnentikken, nadat Morata Handanovic met een goede dribbel en een hard schot tot een redding dwong. Daarna waren er enkel wat kleine mogelijkheden en gingen we rusten bij 1-0.

Na de pauze was er meteen wel een grote kans. Icardi speelde Gagliardini aan, die de bal via doelman Bulka in doel schoot: 1-1. Opnieuw zorgde een doelpunt voor een soort wapenstilstand, want na de gelijkmaker bleven de grote kansen uit.

De strafschoppenreeks werd gewonnen door Chelsea, met 5-4. Enkel Škriniar miste zijn pingel.

Manchester United 1-4 Liverpool

Klopp speelde met meer grote namen en dat vertaalde zich ook op het veld. De eerste kans was voor Salah, hij probeerde een achterwaartse lob met het hoofd op een voorzet van Mané, maar doelman Lee Grant kon net bij de bal. Even later kreeg ook Van Dijk een grote kopkans, maar Herrera voorkwam de tegengoal.

Na nog wat goede aanvallen van Liverpool haalde Mitchell Salah onderuit, de bal ging op de stip. Mané scoorde de strafschop. Toch kon Liverpool niet lang genieten van zijn voorsprong. Drie minuten later trapte Andreas Perreira een vrije trap schitterend in doel. Liverpool drong nog aan, maar 1-1 werd de ruststand.

Door de vele wissels was het even zoeken, maar in de 66e minuut schreef Sturridge het 3e doelpunt van de wedstrijd op zijn naam, na goed werk van Shaqiri. Zes minuten later kreeg Liverpool nog een strafschop toen Herrera licht tegen de hakken van Robbertson liep. Ojo bleef erg rustig en deed de netten trillen, 1-3.

Sanchez kreeg eerst nog een kans, maar de laatste treffer viel toch aan de andere zijde. En wat voor een treffer! Shaqiri koos in de 82e minuut voor een omhaal en die voerde hij perfect, op gekende wijze, uit. 1-4, een mooie afsluiter van deze wedstrijd.


Klassement

 1. Borussia Dortmund 3 | 7
 2. Liverpool 3 | 6
 3. Juventus 2 | 5
 4. Arsenal 2 | 4
 5. Tottenham 1| 3
 6. Bayern München 2 | 3
 7. Benfica 2 | 3
 8. Atlético Madrid 1 | 2
 9. Chelsea 1 | 2
 10. Manchester United 1 | 2
 11. AC Milan 1 | 1
 12. Internazionale 1 | 1
 13. FC Barcelona 0 | 0
 14. Olympique Lyon 0 | 0
 15. Real Madrid 0 | 0
 16. Manchester City 2 | 0
 17. AS Roma 1 | 0
 18. Paris Saint-Germain 2 | 0