Vandaag (29 juli) stonden er twee wedstrijden op het programma in de ‘Champions League van de voorbereiding’. Bayern speelde tegen City, Barcelona tegen Tottenham. 

Bayern München 2-3 Manchester City

Beide teams speelden met veel beloften, waardoor dit een interessante wedstrijd is naar de toekomst toe. De eerste kans was voor Nmecha na een goede pass van Mahrez, maar Ulreich stond pal. Ook de tweede mogelijkheid was voor de jonge spits, maar hij raakte de paal met een overhoeks schot.

De eerste treffer van de wedstrijd viel aan de overkant, tegen de gang van het spel in. Shabani knikte een voorzet van Rafinha tegen de netten in de 15e minuut. Nog geen 10 minuten later stond het 2-0, Robben liep goed in de rug van de verdediging, de pass van Ribery was uitstekend en de Nederlander werkte perfect af.

De Engelsen reageerden via Foden, maar hij trapte de bal net over doel. Daarna moest Bravo een geplaatst schot van Robben tegenhouden. Na wat kleine kansjes kwam het volgende doelpunt er pas in de extra tijd van de eerste periode. Bernardo Silva sneed naar binnen en plaatste de bal in de verste hoek in doel. 2-1 bij de rust.

In het begin van de tweede helft kon Ulreich een schot niet volledig tegenhouden, Nmecha tikte de rebound en gelijkmaker tegen de netten. Daarna hadden beide ploegen wat mogelijkheden. In de 70e minuut was de comeback van City een feit: B. Silva koos nu voor de korte hoek en schoot de bal perfect in doel. 2-3.

Bayern drong nog aan, vooral via Robben en Ribery, maar de stand bleef onveranderd.

FC Barcelona 2-2 Tottenham (pen.: 5-3)

Aan beide kanten werd een meer dan degelijk team opgesteld. De eerste goal werd gescoord door Munir in minuut 15. Rafinha kopte een voorzet voor doel, waar Munir klaarstond om de bal erin te knikken. Het eerste halfuur zagen we eenrichtingsverkeer in het voordeel van FC Barcelona, met een prachtige afstandstreffer van nieuwkomer Arthur in de 29e minuut. Daarna waren er weinig mogelijkheden meer en gingen we rusten bij 2-0.

In minuut 52 trapte Eriksen een knappe vrije trap tegen de paal. Tottenham trok nu wel naar voren. In de 73e minuut kregen de Spanjaarden de bal niet weg en Son kon van dichtbij scoren. Twee minuten later was er een gelijkaardige situatie, nu was het Nkoudou die het doelpunt voor zijn rekening nam. 2-2.

De aangename pot voetbal eindigde, zoals zo vaak dit toernooi, met een strafschoppenreeks. Malcom scoorde de beslissende 5-3.


Klassement

 1. Borussia Dortmund 3 | 7
 2. Liverpool 3 | 6
 3. Juventus 2 | 5
 4. Arsenal 2 | 4
 5. Tottenham 2| 4
 6. Manchester City 3 | 3
 7. Benfica 2 | 3
 8. Bayern München 3 | 3
 9. FC Barcelona 1 | 2
 10. Atlético Madrid 1 | 2
 11. Chelsea 1 | 2
 12. Manchester United 1 | 2
 13. AC Milan 1 | 1
 14. Internazionale 1 | 1
 15. Olympique Lyon 0 | 0
 16. Real Madrid 0 | 0
 17. AS Roma 1 | 0
 18. Paris Saint-Germain 2 | 0
Advertenties