Deze eerste dag van augustus telt 5 wedstrijden op de International Champions Cup. Deze nacht werden de eerste drie afgewerkt. 

Manchester United 2-1 Real Madrid

De sterkte van de selecties van beide teams voor deze wedstrijd was vergelijkbaar en dus kregen we een interessant duel voorgeschoteld. Na wat goede aanvallen en kleine mogelijkheden aan beide kanten werd het eerste doelpunt gescoord in de 18e minuut. Darmian legde de bal goed terug naar Alexis Sanchez, die goed afwerkte.

Nog geen 10 minuten na de 1-0 speelde Darmian de bal in de diepte, al dan niet bewust perfect in de loop van Juan Mata. De Spanjaard wachtte op de inlopende Sanchez en schilderde de bal richting de Chileen. De pass leek iets te ver, maar Sanchez kon de bal toch achteruitkoppen, voor de voeten van de inlopende Herrera. Die laatste werkte de aanval goed af, 2-0.

In de extra tijd van de eerste helft kon Real toch nog voor de aansluitingstreffer zorgen: Benzema liep goed in op de voorzet van Theo Hernandez en tikte de bal voorbij De Gea. Score bij de pauze: 2-1.

In de 57e minuut kreeg Ødegaard dé kans op de gelijkmaker, maar hij trapte de bal onbegrijpelijk over doel. Real bleef pushen in de tweede helft, maar kon niet meer scoren. Ook Mayoral kreeg nog een enorme kans, de spits miste echter. Zo bleef het 2-1.

Tottenham 1-0 AC Milan

Milan kwam met een (bijna-)basisopstelling op het veld, Tottenham met een meer jeugdig elftal. Het was een zeer aangename wedstrijd met mogelijkheden aan beide kanten, met de beste kansen en het overwicht voor de Italianen. Cutrone kwam het dichtst bij een doelpunt met een harde kopbal op voorzet van – de zeer actieve – Suso, maar de ruststand was 0-0.

Onnodig balverlies van Calabria bracht de bal in het begin van de twee speelhelft bij Nkoudou, die met een snoeihard schot hoog in de korte hoek de 1-0 op het bord zette. Milan speelde goed, maar moest nu wel scoren. Dat probeerden ze wel, maar het lukte niet meer en zo won Tottenham met 1-0, toch tegen de gang van het spel in.

FC Barcelona 2-4 AS Roma

Barcelona begon goed en na 7 minuten stond de verdiende 1-0 al op het bord. Rafinha schoot de bal in doel na een knap één-tweetje met Munir. Na nog een kans voor Rafinha was er even een korte wapenstilstand, tot Kluivert met een prachtige actie en dito voorzet El Shaarawy bediende, die de gelijkmaker maar binnen moest tikken. 1-1, dit was ook de score bij de rust.

FC Barcelona scoorde opnieuw snel: Malcom (jawel, hij speelde tegen AS Roma) tikte de bal van dichtbij in doel op aangeven van Ballou Tabla. In de 78e minuut begon de Roma-show. Florenzi scoorde de gelijkmaker uit de kluts na een snelle counter, 5 minuten later plaatste Cristante de bal tegen de netten. Vlak daarna kreeg Roma een strafschop. Perotti scoorde de 2-4, wat ook de eindstand werd.