Santiago Arias vertrekt naar Atlético Madrid. Na vijf jaren in Nederland gespeeld te hebben voor PSV komt er een einde aan het dienstverband van de 26-jarige rechtervleugelverdediger. Arias heeft er een contract voor vijf jaar getekend. 

In de zomer van 2013 verruilde Arias samen met Stijn Schaars Sporting Club de Portugal voor PSV. Na een prima seizoen kon trainer Philip Cocu niet meer om de Colombiaan heen en groeide hij uit tot basisspeler. Santiago Arias debuteerde toen ook bij het nationale elftal van Colombia.

Na vijf seizoenen in de Eredivisie, en ervaring opgedaan te hebben in de Champions League, was het tijd voor de volgende stap. Lange tijd leek Napoli de bestemming te worden voor Arias, die onlangs ook actief was op het WK in Rusland, maar hij gaat spelen voor de Spaanse nummer twee van afgelopen seizoen.

Santiago Arias won in Eindhoven drie landstitels en tweemaal de Johan Cruijf Schaal. Hij speelde 172 officiële wedstrijden voor PSV en scoorde 10 doelpunten.

Bij Atlético moet Arias Sime Vrsaljko vervangen. De Kroatische rechstachter zal op huurbasis naar Internazionale vertrekken.

 

 

Advertenties