Leonardo Bonucci is in Turijn gearriveerd om de deal tussen Juventus en AC Milan betreffende hem, Mattia Caldara en Gonzalo Higuaín af te ronden. Bonucci ondergaat vandaag (donderdag 2 augustus) zijn medische testen, alle transfers zullen zeer waarschijnlijk op dezelfde dag of die daarna afgerond gaan worden.

De 31-jarige Bonucci vertrok vorig jaar voor een bedrag van 42 miljoen euro naar AC Milan. De verdediger vertrok destijds wegens een ruzie met medespelers na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid. Bij AC Milan wist hij echter niet echt te overtuigen, terwijl hij wel dé grootverdiener van de club was. Een logische deal voor de Rossoneri dus.

Mattia Caldara bewandelt de tegenovergestelde weg: hij gaat Juve verlaten voor AC Milan. De 24-jarige werd vorige zomer door Juventus gekocht, alvorens het hem meteen weer verhuurde aan zijn oude werkgever Atalanta. Caldara speelde nog geen minuut voor De Oude Dame.

Naast de ruil tussen de 2 centrale verdedigers behoort ook Gonzalo Higuaín tot de deal. De Argentijnse spits schijnt eerst een jaar verhuurd te gaan worden en pas in 2019 de officiële overstap te gaan maken. AC Milan betaalt 18 miljoen euro voor de huurdeal en vervolgens een verplichte vergoeding van 36 miljoen euro om hem in 2019 definitief over te nemen. De 30-jarige arriveerde gisteravond al in Milan.

 

Advertentie