Henk Veerman verlaat sc Heerenveen voor de Duitse 2. Bundesliga-club FC St. Pauli. Hij heeft een contract voor drie jaar getekend.

“Iedereen weet dat Henk door meerdere clubs werd begeerd. Uiteindelijk zijn we met FC St. Pauli tot overeenstemming gekomen”, zo liet technisch directeur Gerry Hamstra weten. Heerenveen nam Veerman in 2015 voor 350 duizend euro over van FC Volendam, de club waar de 2 meter-lange spits sinds zijn 21ste speelde. Het bedrag dat Heerenveen nu ontvangt is nog onbekend.

Veerman wordt bij St. Pauli verwelkomd door onder andere Ryo Miyaichi, die we nog kennen van zijn tijd bij Feyenoord. De concurrentie zal hij vooral aan moeten gaan met Aziz Bouhaddouz. Aangezien de Marrokaan vorig seizoen slechts 4 keer scoorde in 26 wedstrijden, lijkt de strijd voor Veerman echter al gewonnen.

Advertentie