Het voetbalweekend zit er weer op en dus is er ook weer een nieuwe Speler van de Week. De eer is dit keer weggelegd voor middenvelder Adrien Trebel, misschien wel de grootste ‘transfer’ van Anderlecht. De Fransman dirigeerde de club uit Brussel naar een 2-0-overwinning tegen Moeskroen en naar een 12/12.

Trebel zorgde vrijdagavond voor de verlossende 1-0 in het slot van de eerste helft met een vrije trap van net buiten de zestien. Hij zette de vrije trap perfect om door de bal in de linkerhoek van het doel te plaatsen en Werner kansloos te laten. De Franse middenvelder was bijna ook auteur van een werelddoelpunt, maar zijn afstandsschot strandde op de bovenkant van de deklat. Het was misschien wel de beste wedstrijd ooit van Trebel voor Anderlecht. Hij was zo goed als overal, balverlies kende hij amper, en bovendien liet hij zien waarom hij de kapitein was van dit Anderlecht is: hij coachte zijn ploegmaats en wist elke speler scherp te houden.

Mbwana Samatta, de spits die terug herleeft met vier goals in drie matchen, was ook een kanshebber voor de titel. Hij legde de wedstrijd tussen Racing Genk en Charleroi in een beslissende plooi door de laatste twee Genkse doelpunten te maken. De Limburgers begonnen niet voor niets beter te voetballen na de inbreng van de Tanzaniaan, die ervoor zorgde dat de gouden driehoek Berge-Malinovskyi-Pozuelo beter tot zijn recht kwam.

Standard versloeg Sporting Lokeren, dat in een crisis zit, met 0-3. Uitblinker van dienst bij een dominant Standard was Moussa Djenepo, die Tirpan meermaals het bos instuurde. De kers op de taart zou een doelpunt zijn geweest, maar hij werkte een schitterende voorzet van Fai over de deklat.

Advertenties