Mario Balotelli leek deze zomer lang op weg naar Olympique Marseille, maar gisteren heeft Nice bevestigd dat de Italiaanse spits toch bij de club blijft. In hun communiqué was er zelfs plaats voor een duidelijke sneer aan het adres van l’OM.

Balotelli begint dus aan zijn derde seizoen bij Nice, waar men erg tevreden over hem is. Met 43 doelpunten uit 66 was hij al zeer belangrijk voor de club aan de Côte d’Azur.

Het volledige communiqué (bron: http://www.ogcnice.com/):

De beslissing is genomen. Na zorgvuldige overweging heeft Mario Balotelli beslist dat hij bij OGC Nice blijft. De Italiaanse spits heeft zijn wensen duidelijk gemaakt aan het bestuur. Er zal een derde seizoen zijn voor de aanvaller. Het akkoord is getekend door alle partijen op maandagavond.

De aanvaller, die 43 goals scoorde sinds zijn komst bij de club, is geschorst voor de eerste 3 Ligue 1-wedstrijden, hij zal volgende week beschikbaar zijn, klaar voor de trip naar Lyon.

De situatie, enigszins ingewikkeld gemaakt in het begin van de zomer door een andere club uit het zuiden van Frankrijk, is nu terug normaal. Eenvoudig, helder. Zoals een van SuperMario’s schoten.