Joseph Akpala verlaat de Belgische competitie en trekt naar Saoedi-Arabië, hij gaat er spelen voor Al-Faisaly. De Nigeriaan was einde contract bij KV Oostende en had geen zicht op een langer verblijf bij de kustploeg.

Akpala kwam via Charleroi in België terecht, tijdens het seizoen 2007/2008 scoorde hij 18 keer in de competitie en werd hij hiermee topschutter in eerste klasse. Vervolgens trok hij naar Club Brugge waar hij vier jaar lang deel uitmaakte van het aanvallende compartiment. Via omzwervingen in Duitsland en Turkije belandde hij in 2015 bij KV Oostende, daar maakte hij 20 goals in 90 optredens.

Bij Al-Faisaly loopt Akpala een oude bekende uit de Jupiler Pro League tegen het lijf. Khaleem Hyland speelt tegenwoordig bij de club uit Saoedi-Arabië, de man uit Trinidad en Tobago heeft een verleden bij Racing Genk, Zulte Waregem en Westerlo.

Advertentie