Sofyan Amrabat zet zijn carrière verder bij Club Brugge, de Marokkaanse international tekent een contract voor vier seizoenen in Jan Breydel. Met de overgang is zo’n 2 miljoen euro gemoeid. Opmerkelijk, want vorig jaar haalde Feyenoord hem nog binnen voor 4 miljoen.

 Amrabat is een jeugdproduct van FC Utrecht, onder huidig Ajax-coach Erik Ten Hag ontbolsterde hij volledig en dat leverde hem vorig jaar een transfer op naar Feyenoord. In Rotterdam heeft hij zijn prestaties nooit kunnen doorzetten en na de Europese uitschakeling van Feyenoord werd hij naar de tribune verwezen. Dit was het sein voor de Marokkaan om andere oorden op te zoeken.

“Club Brugge is een grote club met trouwe supporters, een beetje vergelijkbaar met mijn vorige club Feyenoord. Ik heb er heel veel zin in” aldus de Marokkaan. Amrabat kijkt er naar eigen zeggen ook naar uit om te schitteren in de Champions League. Hij hoopt op een zware loting met Real Madrid, Dortmund en Manchester United als tegenstanders.

In Jan Breydel zal Amrabat de concurrentiestrijd moeten aangaan met Marvelous Nakamba en Mats Rits voor een plekje op het Brugse middenveld. De transferhonger van de landskampioen is dezer dagen groot, eerder deze week werd ook al de Iraanse spits Kaveh Rezaei van Charleroi aangetrokken.