Antwerp heeft zijn nieuwe spits beet. Dieumerci Mbokani komt de rangen van Laszlo Bölöni versterken en moet voor de nodige doelpunten zorgen. Mbokani zat zonder club en tekende er een contract tot het einde van het seizoen.

Dieumerci Mbokani was al eerder actief in ons land bij Standard en RSC Anderlecht. Anderlecht kocht hem in 2006 over van het Congolese TP Mazembe, maar nauwelijks een jaar later vertrok de Congolees naar Standard. Zijn verhaal bij Standard werd een succes, want hij werd er als sleutelspeler kampioen onder huidig Antwerp-coach Laszlo Bölöni.

Na mislukte passages bij Wolfsburg en AS Monaco keerde de aanvaller terug naar RSC Anderlecht, tot grote ergernis van de Standard-fans. Bij Anderlecht vond Mbokani zijn oude vorm weer terug en scoorde hij opnieuw aan de lopende band. Hij won in 2013 ook de Gouden Schoen. Zijn goede prestaties bleven alweer niet onopgemerkt en hij kreeg een transfer naar het Oekraïense Dynamo Kiev.

In 2015 werd hij verhuurd door Dynamo aan het Engelse Norwich City, maar daar kende hij geen succes. Het seizoen erna probeerde hij het bij Hull City, maar ook daar kwam Mbokani niet echt op dreef. Vorig seizoen trok de spits opnieuw het truitje aan van Dynamo Kiev en daar kon hij 11 goals scoren in 23 optredens.

Mbokani was vanaf dit seizoen een vrije speler en komt bij Antwerp onder andere Sinan Bolat en Laszlo Bölöni tegen.