Liverpool-doelman Loris Karius wordt voor twee seizoenen uitgeleend aan het Turkse Besiktas. Na zijn ongelukkige Champions League-finale, en met de komst van de Braziliaanse doelman Alisson Becker, was Karius niet langer de nummer één bij Liverpool. De transfer van de Duitse doelman is tevens slecht nieuws voor Simon Mignolet.

Liverpool plukte deze zomer doelman Alisson Becker voor een stevig bedrag weg bij AS Roma. Loris Karius begon door die transfer als bankzitter aan het nieuwe seizoen in Engeland, een rol waar de 25-jarige doelman zich niet in kan vinden. Dat geldt evenzeer voor zijn lotgenoot Simon Mignolet, die de eerste wedstrijd van The Reds vanop de tribune beleefde.

Beide doelmannen konden rekenen op interesse uit het buitenland, waaronder de Turkse topploeg Beşiktaş. Omwille van financiële redenen gaat de voorkeur bij de Turken uit naar Karius. Beşiktaş bereikt een akkoord met Liverpool om de Duitse doelwachter voor twee seizoenen te huren met aankoopoptie.

Lot Mignolet bezegeld

Door de transfer van Karius naar Beşiktaş  is Mignolets lot ook bezegeld. Een transfer zit er deze zomer voor de Truienaar wellicht niet in. Liverpool wil dat de 30-jarige Rode Duivel als back-up fungeert voor Alisson.

Mignolet, die vorig seizoen zijn basisplaats moest afstaan aan Karius, is daar niet voor te vinden. In Liverpool willen ze pas in januari opnieuw zijn opties bekijken. Big Si zal dus ook dit seizoen weer moeten toekijken vanop de bank.