Het lijkt erop dat Sébastien Pocognoli een spierscheur heeft opgelopen in de adductoren. Als de verdere onderzoeken dit bevestigen, staat Pocognoli (31) voor het eerst in zijn carrière voor een lange periode aan de kant. 

In de met 3-2 gewonnen wedstrijd van zaterdag tegen STVV moest de Luikse kapitein de wedstrijd na amper 17 minuten staken. Hij voelde meteen dat er een probleem was. Vandaag wordt hij verder onderzocht, een spierscheur lijkt evenwel onvermijdbaar.

De linksachter speelde al een groot aantal wedstrijden op het hoogste niveau, maar was nooit lang geblesseerd. Hij kende amper 3 zwaardere blessures, voor zijn laatste en langste periode van afwezigheid moeten we al teruggaan naar 2014. Toen was hij 17 dagen buiten strijd.

Als Pocognoli inderdaad maanden aan de kant staat, moet Preud’homme waarschijnlijk terug met Cavanda en Fai op de backs spelen. Dan zal Miangue terug op de bank kunnen plaatsnemen, met Goreux als back-up.

Advertenties