KRC Genk heeft met het einde van de zomermercato in zicht een laatste inkomende transfer verricht. De Kroatische nummer 10 Ivan Fiolic komt de rangen in de Luminus Arena versterken. Hij komt over van Dinamo Zagreb. In Genk fungeert de Kroaat in eerste instantie als back-up voor kapitein Alejandro Pozuelo.

Ivan Fiolic (22) staat al een tijdje op het lijstje van Dimitri De Condé. Hij viel het Genkse bestuur twee jaar geleden op in de onderlinge partij tussen Lokomotiva Zagreb en Genk in de laatste voorronde van de Europa League met zijn goede passing en acties.

Een transfer zat er toen echter niet in. Dinamo Zagreb, die de middenvelder uitleende aan Lokomotiva, besloot om Fiolic terug te halen. Een (te) duur prijskaartje was nadien het gevolg.

Spelmaker

Fiolic zijn transferwaarde daalde ondertussen. De Kroaat had het bij Dinamo namelijk moeilijk om zich door te zetten. De druk en de verwachtingen waren er te hoog. Zijn landgenoot Branko Strupar vond in der tijd de stap van Lokomotiva naar Dinamo te vroeg.

Fiolic speelde 74 wedstrijden in de hoogste klasse van Kroatië. Hij was goed voor 12 doelpunten en 7 assists. De Kroaat speelde al zes interlands mee met de U21 van Kroatië.

De 22-jarige linkspoot staat bekend als een spelmaker met veel creativiteit en overzicht. Hij zorgt voor een hoog tempo in het spel. Hij koppelt een uitstekende techniek aan een snelle balaanname en passing. Fiolic tekent in de Luminus Arena een overeenkomst voor vier jaar.

Advertentie