Quincy Promes heeft zijn privévlucht, en daarmee ook (in ieder geval voorlopig) zijn transfer, naar Sevilla, geannuleerd. Zijn club Spartak Moskou bereikte volgens geruchten afgelopen dinsdag al een overeenkomst met Sevilla, maar de speler zelf wijst de transfer nu vanwege salariseisen af.

Spartak Moskou zou akkoord zijn gegaan met een transfersom van 21 miljoen euro, bijna het dubbele van wat het zelf betaalde aan FC Twente in 2014. Sevilla zou in eerste instantie graag Mariano Díaz hebben willen verwelkomen, maar zag die transfer afketsen toen de speler voor 21,5 miljoen euro richting Real Madrid vertrok. Promes is voor de club nu dus plan B.

Het ging echter mis bij de onderhandelingen tussen Sevilla en Promes zelf. Sevilla schijnt de vleugelspeler een salaris van 3 miljoen euro per jaar te hebben aangeboden, waar hij in eerste instantie ook akkoord mee leek te gaan. Promes ging er van uit dat het om een nettobedrag ging, Sevilla bedoelde het echter als brutobedrag. Aangezien het belastingpercentage op inkomen in Spanje bij die bedragen zo rond de 45% ligt is het verschil in aanbod en vraag groter dan het in eerste instantie wellicht lijkt.