Marco Borriello heeft de overstap gemaakt naar het Spaanse UD Ibiza. De 36-jarige spits maakte in Italië bij onder andere AS Roma, Juventus en AC Milan zijn doelpunten, en mag dat nu ook op het Spaanse derde niveau gaan proberen. Hij komt transfervrij over van SPAL. 

Borriello is al de 16de transfervrije aanwinst van UD Ibiza, dat vooral spelers uit de Spaanse lagere divisies haalde. De club uit het welbekende vakantie-eiland werd afgelopen seizoen 3de in de Tercera División en wist daarmee te promoveren naar de Segunda División B, het komt daar nu uit in Grupo IV (de Segunda División bestaat uit 4 groepen van 20 clubs).

Borriello’s carrière begon bij AC Milan. Van daaruit werd hij uitgeleend aan achtereenvolgend Triestina, Treviso, Empoli, Reggina, Sampdoria en weer Treviso. Zijn echte doorbraak maakte hij bij Milan destijds niet en dus vertrok hij naar Genoa. Bij die nieuwe club scoorde hij 19 keer in 35 competitiewedstrijden en dus kocht Milan hem al een jaar later weer terug. Roma nam de geboren Napolitaan 3 jaar later over en verhuurde hem vervolgens weer aan Juventus, Genoa en West Ham United. Hij vertrok na die periode weer transfervrij naar Genoa.

De aftakeling was toen echter al begonnen en dus mocht Borriello een half jaar later weer vertrekken. In de 3 opeenvolgende jaren speelde hij nog voor Carpi, Atalanta, Cagliari en SPAL. Vanuit laatstgenoemde club vertrekt de inmiddels 36-jarige nu na 17 jaren op het hoogste niveau van Italie, op een half jaar West Ham na, naar het buitenland. Hij heeft bij UD Ibiza een contract voor een jaar getekend.

Advertentie