‘Ronaldo nieuwe eigenaar Real’. Het zou een geweldige clickbait-titel zijn, maar daar doen we uiteraard niet aan mee. Het gaat om de Braziliaanse Ronaldo en Real Valladolid, momenteel 16e op de ranglijst in de Spaanse hoogste divisie. Ronaldo is vanaf vandaag meerderheidsaandeelhouder en dus eigenaar van de club. 

De voormalige Braziliaanse topspits zou 30 miljoen euro betaald hebben om zich van 51% van de aandelen te verzekeren. Het is nog niet duidelijk welke rol hij zelf zal vervullen binnen de club, maar hij heeft de fans we al duidelijk gemaakt wat de nieuwe visie van de club wordt. Hij wil een transparant beleid voorzien, met veel inspraak voor de supporters. Valladolid moet een stabiele club worden in La Liga.

Als speler kwam Ronaldo vijfmaal in actie tegen Valladolid. Hij deed de netten 6 keer trillen.

Advertenties