Met zijn twee doelpunten in de oefeninterland tegen Peru (2-1) zorgde Memphis Depay hoogstpersoonlijk voor de kers op de taart bij het afscheid van Wesley Sneijder, de laatste actieve international van “De Grote Vier” (Robben, van Persie, van der Vaart en Sneijder). Memphis wist in de laatste acht wedstrijden van het Nederlands Elftal al zes keer het net te vinden. De nieuwe goalgetter van Oranje lijkt hiermee geboren.

Memphis debuteerde al in 2013 onder Louis van Gaal in Oranje. Tijdens zijn vierde interland maakte hij zijn eerste doelpunt voor het Nederlands Elftal. Op het WK 2014 in Brazilië zorgde Memphis tegen Australië (3-2) toen voor de winnende treffer. In totaal heeft Depay nu elf doelpunten gescoord in het Nederlands Elftal. Hiervoor had hij 39 interlands nodig.

Het doelpuntengemiddelde van Memphis is de laatste maanden flink gestegen. In zijn laatste acht interlands scoorde hij zes keer, een gemiddelde van 0,75 doelpunt per wedstrijd. Ter vergelijking: in de eenendertig duels die hij daarvóór voor Oranje speelde, kwam Memphis tot slechts vijf goals, een moyenne van 0,16. Met zijn zes treffers nam hij méér dan de helft van de in deze acht wedstrijden gescoorde Oranjedoelpunten – elf in totaal- voor zijn rekening.

De Moordrechter lijkt zijn goede vorm van het vorige seizoen ook na de zomerstop door te zetten. Net als bij zijn club Olympique Lyon, ontwikkelt Depay zich ook in Oranje meer en meer tot een sleutelspeler. Na zijn flitsende start bij PSV en een moeilijke periode bij Manchester United heeft de spits in Frankrijk zijn draai weer helemaal gevonden. Tot vreugde van bondscoach Ronald Koeman.

De Oranje-doelpunten van Memphis op een rij:

18 juni 2014 Australië – Nederland 2-3 : lx
23 juni 2014 Nederland – Chili 2-0 : lx
05 juni 2015 Nederland – Verenigde Staten 3-4 : lx
13 november 2016 Luxemburg – Nederland 1-3 : 2x
07 oktober 2017 Wit-Rusland – Nederland 1-3 : lx
09 november 2017 Schotland – Nederland 0-1 : lx
14 november 2017 Roemenië – Nederland 0-3 : lx
26 maart 2018 Portugal – Nederland 0-3 : lx
06 september 2018 Nederland – Peru 2-1 : 2x

 

 

 

Advertentie