Union Saint Gilloise ontvangt KV Mechelen zondag in het eigen Dudenpark. Voor beide ploegen is het een moeilijk begin geweest van de competitie. Ze pakten respectievelijk 3 en 5 op 12. De opdracht is dus duidelijk voor zowel de thuisploeg als de bezoekers: punten pakken, en liefst zo veel mogelijk.

Het zal sowieso een historische wedstrijd worden. Twee clubs met meer dan honderd jaar geschiedenis onder hun naam in ook een eeuwenoud stadion. Het Dudenpark, dat nu volledig gerenoveerd is, heeft al een aantal keer Union-KV Mechelen meegemaakt, zeer lang geleden in de jaren ’30 onder meer. Toch valt het op dat deze clubs elkaar zeer recent voor het laatst zijn tegengekomen. De laatste competitieve wedstrijd was in 2017 in play-off 2, die KV Mechelen thuis won.

Vooral de Maneblussers kunnen een goede zaak doen. Na hun overwinning vorige week tegen Tubeke kropen ze uit het dal en staan momenteel weer in de middenmoot. Omdat Lommel en Leuven al hebben gelijkgespeeld deze speeldag, kan KV met drie punten hoger in de stand klimmen. Union heeft dan weer punten nodig om niet in het dal te sukkelen. Ze delen gelijke punten met Tubeke en Roeselare, die voorlaatste en laatste staan.

Bij Union zullen ze vooral kijken naar Youssouf Niakaté. Het wonderkind uit Frankrijk met Malinese roots scoorde een paar weken geleden nog een hattrick tegen Westerlo. Heel de ploeg is een voetballend blok met creatieve impulsen. Voor eigen volk in eigen stadion kan de club uit het Brusselse ook altijd wat meer. KV Mechelen vertrekt dan liever vanuit de organisatie met de oerdegelijke Joachim Van Damme. De defensieve middenvelder domineerde het spel bij zijn terugkeer tegen Tubeke, hij staat ongetwijfeld weer in de basis. De goals moeten van De Camargo komen, want Cornet is nog geblesseerd. Of brengt Vrancken een verrassing in de ploeg?

De wedstrijd wordt om 14u30 afgetrapt in het Dudenpark in Vorst.