Gisteren speelde Axel Witsel zijn 97ste wedstrijd voor de Rode Duivels. Het werd een mooie 0-3-zege tegen IJsland in de nieuwe Nations League. De middenvelder steekt nu Jan Ceulemans voorbij in het aantal gespeelde interlands en staat nu tweede in de ranking. Vertonghen blijft absolute recordhouder met ondertussen al 109 caps.

Witsel tekende deze zomer nog voor Dortmund. Hijzelf vindt het leuk om beter te doen dan een legende als Ceulemans, maar denkt liever aan de kaap van 100 interlands: “Iemand als Jan Ceulemans voorbijgaan, is leuk,” zegt hij. “Ik ben er niet echt mee bezig, maar 100 caps halen is wel altijd een doel geweest. Het record van Vertonghen sluit ik niet uit, maar we zijn ongeveer even oud, dus dat wordt moeilijk.”

In de top vijf van de Belgen met het meeste aantal interlands zit er nog een generatiegenoot. Eden Hazard, op de vijfde plaats samen met Timmy Simons, heeft er ondertussen al 94 caps opzitten. Met zijn rol in de ploeg en leeftijd is de kans groot dat hij ooit aan de top van die lijst staat.

Advertentie