IJsland is met 0 op 6 en negen tegendoelpunten niet al te best aan de nieuwe Nations League begonnen. Voetbalanalist Johan Boskamp vindt het geleverde spel van de IJslanders “niet om aan te gluren”.

Een 6-0-pandoering in Zwitserland en een 0-3-nederlaag in Reykjavik tegen België, het was allerminst een vruchtbare voetbalweek voor het IJslandse nationale elftal.

De Nederlandse ex-voetballer Johan Boskamp, die voor VTM de wedstrijd tussen IJsland en België analyseerde, is niet mals voor de EK-revelatie van 2016.”Ik vind IJsland maar een waardeloze ploeg, ook op het WK vond ik er niks aan. Iedereen zit gezellig met ze mee te klappen en dat is hartstikke leuk, maar op voetbalgebied kan ik niet zeggen dat ik van die ploeg kan genieten. Het is bijna niet om aan te kijken”, vertelt Boskamp tijdens de rust tussen IJsland en België.

Vrije val

Ook bij aanvang van de partij tussen de IJslanders en de Belgen liet Boskamp al weten niet onder de indruk te zijn van de Scandinaviërs. “In Zwitserland werd IJsland helemaal zoek gespeeld. Toen het 2-0 werd, had ik het gevoel dat ze anders zouden gaan voetballen, niet dus. Ze mogen achteraf blij zijn dat het uiteindelijk maar 6-0 werd. Als ze uit positie lopen is het maar een heel gewone ploeg”.

Met een laatste plaats in groep 2 van Divisie A in de Nations League, lijkt er voor de IJslanders nu na het WK een vrije val te volgen.

Advertentie