Waar PSV de koploper is van de Eredivisie, staat stadsgenoot FC Eindhoven op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Met nul punten uit vijf wedstrijden kennen de Blauw-Witten de slechtste seizoensstart uit zijn clubgeschiedenis.

Het is algemeen bekend dat de Eerste Divisie dit jaar sterker is dan ooit tevoren. Met de komst van FC Twente, Roda JC en Sparta en sterke clubs als NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles lijkt een kampioenschap een echte uitdaging te worden. In diezelfde competitie is de rode lantaarndrager FC Eindhoven, dat in de recente historie meermaals meestreed in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Met nul punten uit vijf wedstrijden kent ‘het kleine broertje van’ de meest slechtste seizoensstart ooit. Vrijdagavond 14 september werd dit een feit, aangezien MVV Maastricht een paar minuten voor tijd de drie punten meenam uit het Jan Louwers Stadion. Voor die wedstrijd kende FC Eindhoven al de slechtste competitiestart sinds het seizoen 1958/1959 (!).

Achtereenvolgens verloor het team van trainer David Nascimento bij Jong PSV, van Go Ahead Eagles en Almere City, op bezoek bij Sparta Rotterdam en dus thuis van MVV. De nummer 12 van afgelopen seizoen moet het natuurlijk stellen zonder de topscorer van vorig jaar, Mart Lieder, maar het spel laat ook te wensen over. In vijf wedstrijden scoorden de Eindhovenaren slechts 2 doelpunten en kregen ze er al 9 tegen.

De eenmalige landskampioen zal deze reeks proberen te doorbreken volgende week vrijdagavond. Dit zal geen gemakkelijke opdracht zijn, aangezien ze een bezoek zullen brengen aan het Parkstad Limburg Stadion tegen Roda JC Kerkrade.