Na zes seizoenen afwezigheid uit het kampioenenbal liep het Stadio Giuseppe Meazza gisterenavond vol voor de grote terugkeer van Inter. Het opent de groepsfase thuis tegen Tottenham Hotspur, dat geen transfers deed tijdens de zomer. Inter daarentegen is ambitieus en haalde enkele bekende namen (o.a. Radja Nainggolan, Sime Vrsjalko en Stefan De Vrij).

Wat een tactisch steekspel beloofde te worden tussen twee uitstekende tactici, werd een technisch ondermaatse partij gekenmerkt door slordigheid. Beide ploegen kwamen nauwelijks aan grote kansen en maakten rommeldoelpunten, op dat van Mauro Icardi na.

Onmogelijke opdracht volbracht

In minuut 85 zet Asamoah de bal voor, richting Icardi op de hoek van het halve maantje. De Argentijn is normaliter een sluipschutter, maar niet deze keer. Op halve hoogte trapt hij de bal zonder aarzelen links in het doel. De comeback is ingezet. De extra tijd is halfweg, het lijkt een onmogelijke opdracht. De thuisploeg krijgt met een corner nog een laatste kans. De bal wordt aan de tweede paal terug voor doel gekopt door De Vrij, en een vrijstaande Vecino kopt krachtig binnen.

Spalletti dolblij

De Italiaanse trainer was een gelukkig man, wist hij te vertellen aan Sky Sports: “Op deze manier winnen, laat na een achterstand, maakt ons enthousiaster voor de komende matchen. Niet alleen voor de ploeg, maar je kon zien dat de fans ook erg blij waren. Een overwinning als deze toont ons waartoe we in staat zijn.”

Complimenten voor Icardi

Door op prachtige wijze de ommekeer te initiëren kon Spalletti niet anders dan zijn kapitein te bedanken: “Een speler als Mauro bevrijden is fundamenteel, hij is ons referentiepunt en een leider binnen de groep. We hebben echter nog andere goede spelers, en we moeten ook in staat zijn te kunnen winnen moest Icardi niet spelen.”

 

Advertentie