Vooraf wisten de kenners het zeker: de eerste jaargang van de Keuken Kampioen Divisie zou bol gaan staan van de spanning. Nog nooit had de Eerste Divisie namelijk zo’n sterk deelnemersveld. Tot nu toe hebben ze gelijk. Op bijna een kwart van de competitie zijn de verschillen tussen de teams aan kop van de ranglijst minimaal. De koploper heeft slechts twee punten meer dan de nummer zes van de ranglijst.

Na zeven wedstrijden gaan er vier clubs met een gelijk aantal punten (16) aan kop. Outsiders Go Ahead Eagles (+10) en Almere City (+8) nemen op basis van hun doelsaldo plek één en twee in, maar worden op de voet gevolgd door de degradanten FC Twente en Sparta Rotterdam (beiden +7).

NEC Nijmegen volgt op plek vijf met slechts één puntje minder dan de vier lijstaanvoerders. NEC is de enige ploeg die nog ongeslagen is in de Keuken Kampioen Divisie. Door drie gelijke spelen verloren de Nijmegenaren wel al zes punten. De zesde plaats is voor Cambuur, dat tot nu toe veertien punten bij elkaar sprokkelde. Twee weken geleden ging de club uit Leeuwarden nog aan de leiding, maar raakte door puntverlies tegen Jong FC Utrecht (0-0) en Roda JC (0-1) in een “vrije val”.

NEC
NEC is de enige nog ongeslagen ploeg in de Keuken Kampioen Divisie © Auteursrechten: familie eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Roda JC Kerkrade, de derde degradant van vorig seizoen, valt met dertien punten net buiten de “top zes”. De Limburgers nemen de zevende plaats in op de ranglijst. Roda kan wel nog van deze plek worden verstoten door streekrivaal MVV. Dan moeten de Maastrichtenaren wel het maandagavondduel tegen Jong FC Utrecht met meer dan één doelpunt verschil winnen.

Volgend weekend kan de top van de ranglijst er weer heel anders uit zien. Koplopers Go Ahead Eagles en Sparta ontmoeten elkaar dan in Deventer en Almere City neemt het in eigen huis op tegen NEC. Cambuur gaat op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht en FC Twente trekt naar laagvlieger FC Eindhoven.

Stand aan kop na zeven speeldagen:

Club GW W G V DS Pnt
1. Go Ahead Eagles 7 5 1 1 10 16
2. Almere City 7 5 1 1 8 16
3. FC Twente 7 5 1 1 7 16
4. Sparta 7 5 1 1 7 16
5. NEC Nijmegen 7 4 3 0 4 15
6. Cambuur 7 4 2 1 6 14
Advertentie