In de 4-2-zege van Barcelona tegen Sevilla gisterenavond viel sterspeler Messi in de eerste helft ongelukkig op zijn arm. Hij werd meteen van het veld gedragen met een windel rond zijn rechterarm. Testen in het ziekenhuis sloegen meteen een zwaar verdict: gebroken onderarm en drie weken niet voetballen.

Zowel voor Messi als voor Barcelona valt deze blessure op een heel slecht moment. Woensdag spelen de Catalanen in de Champions League een belangrijke wedstrijd tegen Inter Milan en binnen een week spelen ze misschien een nog grotere uitdaging: de Clasico tegen Real Madrid. Het zal de eerste Spaanse Clasico worden waarin zowel Messi als Ronaldo niet aantreden sinds 2007.

Bij Madrid zal het nieuws dan weer goed in de smaak vallen. De Koninklijke verloor gisteren nog maar eens, deze keer met 1-2 van Levante. Ze staan nu vijfde in La Liga, wat uiteraard ondermaats is. Zouden ze het tij kunnen keren tegen hun aartsrivalen? Het belooft een symbolische El Clasico te worden.

 

Advertenties