We zijn elf speeldagen ver en Cercle Brugge heeft, voor de eerste keer dit seizoen, de eer om onze Speler van de Week in zijn kern te hebben: Irvin Cardona. De 21-jarige Fransman scoorde twee keer op Anderlecht en kon spreken van een geslaagde rentree.

Het waren pas de eerste minuten voor de aanvaller in de Belgische Jupiler Pro League na maanden blessureleed. In zeven minuten tijd kon hij maar liefst twee keer scoren voor de Vereniging. Bij zijn eerste doelpunt werd hij aangespeeld door Mercier, het puntertje dat hij uit zijn voetbalschoenen toverde paste vervolgens perfect in de hoek. Cercle Brugge haalde nog alles uit de kast en nauwelijks drie minuten later was het opnieuw Mercier die de aangever was. Cardona liet zijn snelheid zien en werkte het leer voorbij Didillon. Het was meteen duidelijk dat Cardona zich opnieuw in de harten van de Cercle-fans gespeeld heeft.

Cercle Brugge kwam als verliezer uit de bus en dat was mede door Landry Dimata. De huurling van Wolfsburg scoorde een hattrick, waardoor zijn teller al op acht doelpunten staat. Dimata begon zijn reeks vanop. Bij het tweede doelpunt van de Belgische belofte draaide hij goed weg van zijn verdediger en plaatste hij de bal in de verste hoek. Bij de 3-0, die in het begin van de tweede helft viel, kreeg Dimata veel ruimte en daar profiteerde hij optimaal van, waardoor Nardi zich nogmaals moest omdraaien. Hierdoor komt Dimata op een gedeelde topschuttersplaats met ploegmaat Ivan Santini en Leandro Trossard.

We hebben ook nog eervolle vermeldingen voor: nieuwe Gouden Stier Leandro Trossard, Giorgi Chakvetadze en Lior Refaelov.

Advertentie