Giorgi Chakvetadze mag zich de beste speler noemen van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League. Zo kon kersvers KAA Gent-coach Jesse Thorup meteen starten met een overwinning in de thuishaven van KAA Gent en dat dankzij Chakvetadze, die met zijn twee goals de matchwinnaar was in het duel tegen Sporting Charleroi.

KAA Gent – Sporting Charleroi, een wedstrijd zonder al te veel spektakel. Als we over de wedstrijd napraten, zal zo goed als enkel de naam van de Georgische parel van KAA Gent vallen. Chakvetadze speelde uitstekend en toonde zich ook nog eens behoorlijk efficiënt. ‘Chak’ scoorde al vroeg, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden. Tien minuten voor de rust was het dan toch raak voor hem, hij kopte een afgeweken bal tegen de netten. De Georgiër zorgde ook voor een perfect begin van de tweede helft, want hij verdubbelde de score al snel. Limbombe bediende Chakvetadze, die vervolgens beheerst binnentrapte. Met deze twee goals zet de nummer 7 van KAA Gent zijn doelpuntenteller op drie doelpunten.

Luis Garcia zat ook dicht bij de titel van Speler van de Week. De Spaanse spelmaker van Eupen dirigeerde zijn ploeg naar de 2-1-stuntzege tegen het Anderlecht van Hein Vanhaezebrouck. Wat Luis Garcia nog presteert op zijn leeftijd van 37 jaar, dat doen niet veel spelers hem na. Garcia trapte de 1-0 keihard in doel binnen, al week de bal wel af. De Spanjaard ook aan de basis van het tweede doelpunt van de Panda’s. Deze wedstrijd was ook weer het ideale voorbeeld van de vechtlust van Luis Garcia als kapitein. Hij is het toonbeeld van een kapitein als (ook geweldig voetballende) aanjager van de jonge kerels bij Eupen, maar hij slaagde er ook in om veel kansen te creëren. Hij zorgde bovendien ook voor een uitstekend afstandsschot, dat Didillon in moeilijkheden bracht.

We hebben ook nog enkele eervolle vermeldingen: Hendrik Van Crombrugge, Guillermo Ochoa en Elton Acolatse.