Het is zeker niet de beste eerste seizoenshelft voor Kevin De Bruyne. Gisterenavond speelde Manchester City een bekermatch tegen reeksgenoot Fulham, die ze met 2-0 wonnen. De Bruyne moest net voor het eindsignaal naar de kant worden gehaald na een pijnlijke tussenkomst met Fulham-verdediger Fosu-Mensah. Resultaat: 5-6 weken aan de kant.

De ligamenten van de linkerknie zijn de oorzaak van deze nieuwe blessure bij De Bruyne. Hij heeft dit seizoen al een zestal weken niet kunnen voetballen vanwege een blessure aan de rechterknie. Het zit dus echt niet mee voor hem. De Bruyne kan wel troost vinden bij zijn pasgeboren tweede zoontje.

Pep Guardiola vindt het wederom uitvallen van De Bruyne jammer, maar heeft vertrouwen in zijn sterspeler: “Maar hij zal opnieuw zijn niveau halen. Het is jammer, maar gelukkig is het geen operatie.” Daardoor zal De Bruyne twee wedstrijden bij de Rode Duivels in de Nations League moeten missen, tegen IJsland en Zwitserland.

Advertentie