Misschien een wat verrassende speler, aangezien FC Groningen nog altijd op de laatste plek bivakkeert, onder meer door de overwinning van concurrent NAC Breda (2-1 tegen Heracles). Maar dit neemt niet weg dat “De Trots van het Noorden” afgelopen weekend op bezoek bij Excelsior erg goed voor de dag kwam en volledig verdiend met een 2-4-overwinning op zak weer huiswaarts keerde. Onder meer dankzij het goede spel van de huurling van Ajax, die deze wedstrijd ook bekroonde met een doelpunt en met de titel “Eredivisiespeler van de Week”.

Zoals bekend gaat FC Groningen door een heel moeilijk seizoen. Op een derde van het seizoen kan de conclusie worden getrokken dat de Noordelingen het grootste deel op de onderste drie plekken hebben gestaan. Bovendien lijken er totaal geen vastigheid en automatismen in het spel te zitten, onder meer door het geschuif met opstellingen en met de wisselingen van de spelers tussen bank en basisplaats als gevolg. Deugdelijke resultaten boeken is bijna een onbegonnen zaak, met dit gegeven in het achterhoofd. Maar waar succes dit seizoen uitblijft, kan je als speler de ene week door de mand vallen, terwijl je de volgende week de held bent.

Er zijn dit seizoen ook twee constanten in een verder zeer wispelturig team. FC Groningen wint enkel uitwedstrijden en Mateo Cassierra speelt wanneer er gewonnen wordt. Dit toeschrijven aan toeval is het beste wat eenieder moet doen, aangezien FC Groningen meer wedstrijden zal winnen zonder hem en ook matchen zal verliezen met hem. In de vorige gewonnen wedstrijd tegen de Graafschap (0-1) was Cassierra waardeloos, maar in de wedstrijd van het afgelopen weekend kwam de Colombiaan een stuk beter voor de dag.

Bij zijn aankomst bij Ajax werd gesteld dat Mateo Cassierra een grote belofte was die het probleem in de spitspositie bij de Amsterdammers kon oplossen, maar de bittere waarheid is dat hij vooral de rol van back-up voor het eerste elftal vertolkte, met Dolberg en later ook Huntelaar voor zich. Ondertussen speelde hij zijn wedstrijden veelal bij Jong Ajax in de eerste divisie en werd hij door bepaalde fans en “deskundigen” als miskoop beschouwd. En ook zijn eerste tijd bij FC Groningen is voor hem moeilijk, met vooral invalbeurten en zo nu en dan een basisplaats.

Als FC Groningen iets beter in vorm geraakt en daarbij Mateo Cassierra iets meer vertrouwen en een vaste basisplaats geeft, dan kan deze speler zijn belofte gaan inlossen en uitgroeien tot een meerwaarde dit seizoen voor de “Trots van het Noorden” en later voor Ajax.

Eervolle vermeldingen:

  • Kasper Dolberg (Ajax)
  • Frenkie de Jong (Ajax)
  • Finn Stokkers (Fortuna Sittard)
  • Mats Seuntjens (AZ)
  • Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
  • Arber Zeneli (sc Heerenveen)
Advertentie