Een nieuw trainersontslag is een feit in het Belgische profvoetbal. Gisterenavond maakte Waasland-Beveren bekend dat het de samenwerking met coach Yannick Ferrera stopzet. Hij was nog maar sinds juni aan het hoofd op de Freethiel als opvolger van Sven Vermant.

Waasland-Beveren is de vierde ploeg in eerste klasse die zijn coach ontslaat na Moeskroen, Gent en Lokeren. “De club grijpt in na aanhoudende negatieve resultaten,” klinkt het op hun website na een nieuw verlies op het veld van Cercle. Zo heeft Ferrera net een half seizoen bij de Leeuwen erop zitten.

Voor Yannick Ferrera zelf is het het tweede seizoen op rij waar hij vroegtijdig ontslagen wordt bij een club. Vorig seizoen was dat ook het geval bij zijn ex-club KV Mechelen. In die zin zien we veel gelijkende patronen bij de Waaslanders. Ze staan nu maar op de veertiende plaats, waardoor het nog een lang seizoen wordt.