Monaco ontving Paris Saint-Germain, “The Manchester Derby” stond op het programma, Juventus ging op bezoek bij slapende reus AC Milan, “Der Klassiker” op zondagmiddag en doelpuntenfestijnen voor de Spaanse topclubs. Het was weer een voetbalweekend om lang over na te praten, en in deze rubriek bespreken we de opvallendste prestaties.

Premier League: Salomón Rondón
Manchester City overklaste het Manchester United van Mourinho. We hadden uit de volledige basisploeg de keuze, maar de beste prestatie in Engeland kwam uit Newcastle. Van de Venezolaan Salomón Rondón meer bepaald. Hij staat niet bekend als een doelpuntenmaker, maar weet precies hoe hij het een verdediging lastig kan maken. Door de fysieke strijd aan te gaan, wist Bournemouth geen raad met hem. Newcastle vond telkens een aanspeelpunt in de grote spits en hij was een bliksemafleider voor de snelle flankspelers. Met twee doelpunten hielp hij Newcastle naar de zege en uit de degradatiezone.

Bernardo Silva was met twee assists beslissend tegen Manchester United. Voor Everton zorgde keeper Jordon Pickford met geweldige reddingen voor een belangrijk punt tegen Chelsea.

Bundesliga: Axel Witsel
Met amper twee slechte passes was de controleur dodelijk efficiënt tegen Bayern München. Na tal van intercepties en gewonnen duels wist hij telkens het overzicht te bewaren en het spel te verdelen. In de tweede helft kon hij ook aanvallend zijn steentje bijdragen. Door de flankspelers in gevaarlijke posities te brengen, kon Dortmund dreigend zijn. Na een interceptie een kwartier voor affluiten, kon hij Alcácer snel op de counter alleen voor doel zetten, die keurig afwerkte.

Ploeggenoot Marco Reus scoorde de andere twee doelpunten, maar miste ook enkele grote kansen. Alassane Pléa scoorde een hattrick tegen Werder Bremen.

La Liga: Giovani Lo Celso
De grote verrassing van het weekend kwam uit Barcelona. In het eigen Camp Nou verloor Barça na een absolute thriller van Real Betis, het werd 3-4. De huurling van PSG kon zich creatief uitleven en bracht de aanvallers vaak in gevaarlijke posities, maar dat volstaat tegen Barcelona natuurlijk niet. Dankzij uitstekende mandekking hielp hij mee het middenveld van de thuisploeg te neutraliseren. Hij zal zeker indruk hebben gemaakt op Thomas Tuchel.

Lo Celso’s linksachter speelde de match van zijn leven tegen Sergi Roberto met een goal en een assist, maar was positioneel in balverlies iets zwakker. Éver Banega wist zich tegen Espanyol met twee assists te laten opmerken in de 2-1-overwinning.

Serie A: Josip Iličić
Inter Milan lijkt terug een grootmacht te worden en verwachtte waarschijnlijk de drie punten mee te nemen tegen Atalanta uit Bergamo. Na de 1-1 kon Iličić zijn duivels ontbinden en legde hij twee doelpunten op een plaatje voor Mancini en Djimsiti. Game over voor Inter. Dankzij deze overwinning komen de Europese plaatsen in handbereik voor Atalanta.

Gianmarco Ferrari was met een doelpunt en enkele cruciale ingrepen voor eigen doel belangrijk voor zijn Sassuolo, dat zonder hem ongetwijfeld had verloren van Lazio Roma.

Ligue 1: Memphis Depay
Memphis Depay heeft zijn vertrouwen en doelgerichtheid bij Lyon helemaal herontdekt. Op verplaatsing bij Guingamp was hij in de 2-4-overwinning bij elk doelpunt betrokken. Twee heerlijke doelpunten en twee assists zijn het verdict. De balans staat dit seizoen voor hem op vijf doelpunten en vijf assists. Mooi in evenwicht.

Edinson Cavani scoorde op verplaatsing bij Monaco een hattrick. Marseille won met 2-0 tegen Dijon waar Adil Rami zich aanvallend kon uitleven en hield de aanvallers van Dijon stil.

Advertentie