Daichi Kamada, de nieuwe Japanse smaakmaker van STVV, mag zich de beste speler van het afgelopen weekend noemen. Kamada presteert bij de Limburgers al een aantal weken op hoog niveau, ook afgelopen weekend op het veld van Eupen. STVV maakte komaf met zijn zwarte beest en leidde de Panda’s naar de slachtbank met 1-4. De uitgeleende Japanner van Eintracht Frankfurt had daar met twee doelpunten een groot aandeel in. 

Met zijn twee treffers aan de Kehrweg brengt Kamada zijn doelpuntenteller op acht stuks in negen wedstrijden. Straffe cijfers waarmee hij een gooi doet naar de gouden stier. De 22-jarige aanvallende middenvelder lukte bijna een hattrick, maar zag een van zijn doelpunten terecht afgekeurd worden voor buitenspel.

Kamada werd bij zijn eerste doelpunt diep gestuurd door die andere spelmaker van Sint-Truiden, Roman Bezus. De Japanner was eerder op de bal dan Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge en werkte knap af.

Het derde doelpunt van  STVV was een fraai ingestudeerd nummertje op vrije trap met Kamada als afwerker van dienst. STVV heeft met Kamada duidelijk een goudhaantje in handen en zal alles op alles moeten zetten, wil het de Japanner definitief over nemen van de Duitse eersteklasser.

Een herboren Sven Kums schonk Anderlecht tegen zijn ex-ploeg KAA Gent een belangrijke overwinning. Paarswit won de wedstrijd met 2-0 dankzij twee doelpunten van de ex-gouden schoen. Een mooie vrije trap verraste Kalinic bij de 1-0 en een knap opgezette aanval leidde met een hard schot in doel tot de 2-0-eindstand. Een deugddoende zege voor Hein Vanhaezebrouck en Co. De RSCA-supporters hopen dat Kums nu vertrokken is om die lijn door te trekken, zeker nu dat Adrien Trebel onder het mes moet.

We hebben ook nog een eervolle vermelding voor: Dieumerci Mbokani die voor FC Antwerp tweemaal de weg naar doel vond tegen KV Oostende en Casper De Norre die in de 1-4-zege van Sint-Truiden tegen Eupen zijn tweede doelpunt van het seizoen maakte. Nill De Pauw schonk Zulte Waregem met twee treffers een belangrijke driepunter tegen zijn ex-ploeg Lokeren.

Advertentie