De geruchten hingen al een tijdje in de lucht, maar eindelijk is het zover. Paco Alcácer heeft vandaag een contract getekend bij Borussia Dortmund tot 2023. De huurovereenkomst met F.C. Barcelona is nu omgezet in een permanente overgang.

Nieuw contract

De Spaanse goalgetter zat bij FC Barcelona op een zijspoor, dus leenden de Catalanen hem uit aan Borussia Dortmund. In de leenovereenkomst stond een clausule waarbij de Duitse ploeg deze doorheen het seizoen kon omzetten tot een permanente overeenkomst.

Eerder werd er al twee miljoen euro betaald voor de uitleenbeurt. Nu komt daar een bedrag van 23 miljoen euro contant bij en vijf miljoen in variabelen. FC Barcelona behoudt ook het recht elk toekomstig bod voor hem te evenaren, waarmee het een voorrangspositie krijgt. De club ontvangt ook vijf procent van de winst op doorverkoop naar derden.

 

Uitstekende vorm

De motivering voor het verlengd verblijf is niet ver te zoeken. De spits scoorde in de Bundesliga al acht goals na amper twee basisplaatsen en vier invalbeurten. Dat betekent een doelpunt om de 29 minuten. In de Champions League wist hij één keer te scoren als basisklant. Voor de nationale selectie mocht hij eenmalig een half uur invallen, wederom met een doelpunt tot gevolg.

Na enkele verloren seizoenen in de Catalaanse hoofdstad zoekt Alcácer ongetwijfeld naar zekerheid. Die lijkt hij te hebben gevonden bij Die Borussen.

Advertentie