De terugronde is van start gegaan en het was direct een speeldag vol verrassingen. Zo won Zulte Waregem op Club Brugge, versloeg STVV Anderlecht en kreeg Racing Genk een eerste nederlaag te verduren thuis tegen Cercle. Uitblinker van dienst was Paul Nardi, die de punten vasthield voor de Vereniging.

Cercle Brugge had slechts drie doelkansen tegen Genk. De Limburgse club had er tweeëntwintig, maar kon er maar één afwerken en dat in de laatste minuut. De oorzaak ervan was Cercle-doelman Paul Nardi. Nardi was de kwelduivel van dienst in de Luminus Arena en pakte zowat alles. Hij voetbalde bovendien uitstekend mee.

STVV won in eigen huis van Anderlecht met 4-2 mede dankzij hun Japanners, Kamada en Tomiyasu. Tomiyasu is al enkele weken sterk bezig en lijkt nu echt vertrokken te zijn en zich volledig aangepast te hebben aan het Belgische voetbal. Met zijn gelijkmaker stak hij het vuur aan de lont.

Ook Orlando Sa en Hamdi Harbaoui, die beiden met prima kaatswerk toonden hoe je een echte targetspits bent, krijgen een een eervolle vermelding. De jeugdige talenten Verschaeren en Doku wierpen hoge ogen bij Anderlecht en verdienen eveneens een plekje in dit artikel.

Advertentie