Na wederom een interlandbreak is het geliefde clubvoetbal terug. Enkele grote clubs moesten duidelijk hun ritme terugvinden, terwijl de kleinere clubs klaar waren voor de strijd. Dit zorgde voor enkele opmerkelijke resultaten.

Premier League: Aaron Mooy

Met amper zeven punten stond Huddersfield voorlaatste. Er wachtte hen een lastige verplaatsing naar Wolverhampton, een taaie klant als nieuwkomer dit seizoen. Weinigen gaven The Terriers dus een kans, en net toen stond hun held eindelijk op. De Australiër, Aaron Mooy, maakte met een doelpunt in beide helften het verschil. Met efficiënte passing en slim verdedigen wist hij het Portugese middenveld van Wolves te ontmantelen. 0-2 was de eindstand.

Aleksandar Mitrovic was met twee doelpunten uit drie schoten cruciaal in een belangrijke overwinning voor Fulham. Onder nieuwe coach Ranieri wonnen ze met 3-2 tegen Southampton.

 

Bundesliga: Dodi Lukebakio

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat iemand een hattrick scoorde tegen Bayern München in de Bundesliga. Zaterdag was het zo ver. Dodi Lukebakio, afgekeurd door RSC Anderlecht, wist dat hij zuinig met de kansen zou moeten omgaan. Eén doelpunt zou al mooi geweest zijn, maar van een hattrick had hij niet durven dromen. Driemaal ramde hij de bal voorbij Neuer, terwijl hij amper vier schoten loste. Zijn ploeg staat nog steeds in de degradatiezone, maar schuift zo dichter bij de rest van het klassement.

Taaie klant Augsburg maakte het ook Frankfurt moeilijk, maar dankzij Kevin Trapp komen ze wederom net te kort. Frankfurt wint met 1-3.

 

La Liga: Santi Cazorla

De afgelopen jaren constant geplaagd, zelfs gepest, door blessures. Menig voetballiefhebber heeft Santi Cazorla lang moeten missen, maar dit seizoen staat de balvirtuoos terug op het veld. Hij lijkt zijn ritme geleidelijk aan te vinden, en was zondag beslissend in de 2-1-overwinning tegen Real Betis. Cazorla gaf de assist voor beide doelpunten en creëerde kans na kans.

Sergi Enrich was fundamenteel in de verrassende 3-0-overwinning van Eibar tegen Real Madrid. Hij scoorde éénmaal, en assisteerde een doelpunt.

 

Serie A: Keita Baldé

Bij de transfer van Keita Baldé naar Inter Milaan waren er hoge verwachtingen. De ex-Lazio Roma-flankspeler liet echter lang op zich wachten. Zaterdag wist hij tegen het bescheiden Frosinone eindelijk een prestatie van formaat af te leven. Met snelle dribbels, scherpe passing en veel loopvermogen rolde hij de rechterflank van Frosinone op. Twee doelpunten en een assist later is hij de man van de match in een 3-0-overwinning.

De grote verrassing van de speeldag kwam uit Napels. De troepen van Carlo Ancelotti raakten niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Chievo Verona. Fabio Depaoli hield Lorenzo Insigne en Adam Ounas negentig minuten stil.

 

Ligue 1: Florian Thauvin

Een hattrick van de Fransman legde de wedstrijd in een plooi. Een zeer complete prestatie van Thauvin, want buiten de doelpunten won hij ook veel duels, tackles en intercepties voor zijn ploeg. Een 1-3-overwinning en zo staat Marseille een stapje dichter bij de Europese plaatsen.

De derby tussen Lyon en Saint-Etienne werd beslist door Jason Denayer. De Belg was onklopbaar achterin en maker van het enige doelpunt.

Advertentie