Wederom een weekend vol spanning. De reguliere competities werden wat overschaduwd door de finale van de Copa Libertadores. Daarom is onze rubriek er deze week om u op de hoogte te houden van de beste spelers dit weekend.

Premier League: David Luiz
David Luiz is dit seizoen betrokken bij veel tegendoelpunten en geen zekerheid in de defensie, waardoor velen aan hem beginnen te twijfelen. De Braziliaan staat echter wel bekend om op de grote momenten te tonen wat hij waard kan zijn. Tegen Manchester City vormde hij het slot op de deur. Op het einde van de wedstrijd wist hij zijn knalprestatie af te ronden met het doelpunt dat Chelsea verzekerde van winst. Het werd 2-0 voor de thuisploeg.

Juan Mata is een klassevoetballer, en werd volgens velen niet altijd goed of genoeg gebruikt door Mourinho. Tegen Fulham toonde hij zijn waarde door zowel te scoren als te laten scoren. Manchester United won met 4-1.

 

Bundesliga: Marko Grujić
De jonge Servische middenvelder kende een moeilijke start bij Liverpool en de uitleenbeurt bij Cardiff verliep ook niet vlekkeloos. Dit seizoen wordt hij gehuurd door Hertha Berlijn en vindt hij zijn beste vorm opnieuw. Tegen Eintracht Frankfurt was hij een blok beton voor zijn verdediging, dat haast niet te breken was. Met het enige doelpunt van de match, vlak voor rust, legde hij de wedstrijd in een definitieve plooi.

Robert Lewandowski is een van de weinig lichtpunten voor Bayern München dit seizoen. Met twee gekadreerde schoten scoorde hij twee keer. Hij bezorgt zijn ploeg broodnodige punten in de jacht op Borussia Dortmund.

 

La Liga: Brais Méndez
Celta Vigo lijkt zijn goede vorm te pakken te krijgen. Naast Iago Aspas is Brais Méndez één van de exponenten daarvan. Ook hij is een jeugdproduct van de club. Op verplaatsing bij Villarreal, dat maar drie punten achter Celta Vigo stond, was een overwinning verplicht. Wat een veelbelovende wedstrijd was, werd een kraker. De Galiciërs wonnen met 2-3, en Méndez was bij elk doelpunt betrokken.

De derby van Barcelona stond op het programma. De Catalaanse grootmacht op bezoek bij de buren van Espanyol. Lionel Messi en Ousmane Dembélé waren respectievelijk bij drie en twee doelpunten betrokken. Een 0-4-overwinning kwam niet geheel onverwacht.

 

Serie A: Duván Zapata
Het Colombiaanse rastalent kende enkele pieken en dalen in zijn carrière. Nu hij 27 is lijkt hij bij Atalanta eindelijk een constante te kunnen vinden. Zijn ploeg had tegen Udinese de drie punten nodig om in handbereik van de Europese plaatsen te blijven. Met een hattrick leidt hij Atalanta naar de 3-1-overwinning.

Arkadiusz ‘Arek’ Milik kende geen makkelijke periode tot nu toe voor Napoli, geplaagd door zware blessures. Blessurevrij en onder een coach die hem graag gebruikt, vindt hij zijn zelfvertrouwen terug. Met twee doelpunten tegen Frosinone legde hij de match in een beslissende plooi. De teller staat nu op 7 voor Milik in de Serie A.

 

Ligue 1: Radamel Falcao
Wat een ongelofelijk moeilijk seizoen kent AS Monaco. De ploeg verkeert in de zwakste vorm sinds ze terug in de hoogste klasse zitten, en de vele blessures helpen zeker niet. Ze wonnen dit weekend echter met met 0-2 op verplaatsing bij Amiens. Ouderdomsdeken en ervaren rot, Radamel Falcao, was goed voor beide doelpunten.

Lille, de tweede in de stand, nam het op tegen Montpellier, hun eerste achtervolger. De titel lijkt nu al buiten handbereik dankzij de dominantie van Paris Saint-Germain, maar er zijn redenen genoeg om alles te geven voor het vice-kampioenschap. Thiago Mendes was de breker op het middenveld en hield Lille recht dankzij uitstekend defensief werk en efficiënte spelverdeling. Zijn ploeg won met 0-1.

Advertentie