Robson de Souza, bekend als Robinho, vindt wederom een nieuwe club. De aanvallende middenvelder komt momenteel uit voor het Turkse Sivasspor, maar zal de overstap maken naar Başakşehir. Dat is de leider in de Süper Lig.

De Braziliaanse dribbelkont is ondertussen 34 jaar oud, maar lijkt klaar voor een nieuwe uitdaging. Nadat hij in januari dit jaar transfervrij de overstap maakte naar Sivasspor lijkt hij zich thuis te voelen in de Turkse competitie. Na een productief jaar maakt hij de overstap naar Başakşehir. Dat meldt de club op zijn website, verder gaven ze geen details over de transfer vrij. De ploeg uit Istanbul leidt comfortabel met zes punten voor op de tweede, Trabzonspor. 

Naar alle waarschijnlijkheid zal hij volgend seizoen terug op het Europese toneel te bewonderen zijn, waar menig voetbalsupporter nu al duimen en vingers bij aflikt. Het seizoen is halfweg en de Braziliaan zit al aan acht doelpunten en twee assists. De club uit de hoofdstad zal ongetwijfeld hopen dat hij deze vorm kan doortrekken.

In Istanbul zal hij met Emmanuel Adebayor, Arda Turan, Eljero Elia, Gökhan Inler en Gaël Clichy andere grote namen van weleer tegenkomen. Het Fatih Terim-stadion lijkt de perfecte plek om in een competitieve omgeving uit te bollen.

Robinho maakte doorheen zijn carrière onder meer furore bij Santos, Real Madrid en AC Milan, na een teleurstellende periode bij Manchester City. Na vier jaar bij de Rossoneri spendeerde hij een jaar in de thuishaven bij Santos. Later was hij bij Guangzhou Evergrande in China te bewonderen en passeerde hij de revue bij Atlético Mineiro, dat hem transfervrij laat gaan op 1 januari 2018. Later die maand pikte Sivasspor hem gratis op, een succesvolle zet. 

Advertentie