Joakim Maehle, de beloftevolle Deense rechtsback van Racing Genk, mag zich de laatste Speler van de Week van 2018 noemen. Genk won op tweede kerstdag met 3-1 van KAA Gent en daarin had Joakim Maehle een belangrijk aandeel. Hij bestreek 90 minuten lang de hele rechterflank en bleek een constante dreiging.

Maehle is dit seizoen misschien wel de verrassende revelatie bij KRC Genk. Hij haalt week na een week een hoog niveau en miste deze seizoenshelft nauwelijks 3 wedstrijden, inclusief de beker en de Europa League.

Ook afgelopen woensdag was Maehle in topvorm. Met zijn goede rushes en voorzetten liet hij de verdedigers van KAA Gent sterretjes zien. Het eerste Genkse doelpunt volgde op een van zijn uitstekende voorzetten. Ook die andere back van Genk, Jere Uronen, speelde op een hoog niveau. Deze twee flankverdedigers krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen, maar hebben een heel groot aandeel in de goede prestaties van de Limburgers.

We hebben ook een eervolle vermelding voor Landry Dimata, die Anderlecht nog eens een zege bezorgde tegen Waasland-Beveren met twee doelpunten.

 

Advertenties