Vergeet Harry Kane, Billy Sharp is de man! De 32-jarige spits van Sheffield United is recordhouder van meest gemaakte doelpunten in Engeland van deze eeuw. In de 0-3-overwinning van SUFC bij Wigan Athletic maakte hij zijn 220ste competitiedoelpunt. 

De ‘kind van de club’ en tevens aanvoerder van Sheffield United had daar 15 seizoenen voor nodig. Zijn eerste doelpunt maakte hij in het seizoen 2004/2005, toen hij uitkwam voor de toenmalige League Two-club Rushdon & Diamonds. Op bezoek bij Chester City op 5 februari 2005 begon de doelpuntenmachine van Sharp te lopen. Daarna begon hij het net te vinden in de League One bij Scunthorpe United. In het seizoen 2007/2008 vestigde hij zich definitief in de Championship bij Sheffield United en werd hij ook belangrijk met zijn goals.

Doncaster Rovers, Southampton, Nottingham Forest, Reading en Leeds United mochten daarna ook nog genieten van zijn goals. Maar de echt dubbele cijfers begon hij (weer terug) bij Sheffield United te halen. Na de degradatie van The Blades in 2015 naar de League One, werd hij de ultieme goalgetter van die ploeg. Vanaf het seizoen 2015/2016 maakte hij achtereenvolgens 21, 30 en 13 doelpunten en dit seizoen staat de teller na 24 wedstrijden op 16 goals. Dankzij Sharp doet Sheffield United volop mee in de strijd om promotie naar de Premier League, aangezien het op dit moment derde staat in het Championship.

In totaal speelde Billy Sharp tot nu toe 496 competitiewedstrijden in de League Two, League One, Championship en Premier League (slechts 2 daarin). Daarin scoorde hij dus 220 doelpunten en wist hij ook nog eens 60 assists te leveren. Vanuit heel Engeland wordt hij op dit moment gefeliciteerd, zelfs van de allergrootsten als Alan Shearer.

Een beetje zelfspot heeft de ‘lompe’ Engelsman ook. Op zijn Twitter-account omschrijft hij zichzelf als ‘Just that fat lad from Sheffield’.