Racing Genk maakte donderdagavond de transfer van de Braziliaanse linksback Neto Borges officieel bekend, hij is de eerste wintertransfer van de Limburgers. Borges komt over van het Zweedse Hammarby, dat Borges verkocht voor een recordbedrag. Borges is al de tweede speler in anderhalf jaar tijd die Genk koopt van de Zweedse club, eerder werd ook Joseph Aidoo gehaald.

Neto Borges staat bekend als een groot talent met een mooie toekomst, hij verdedigde amper een jaar de groen-witte kleuren van het Zweedse Hammarby, dat hem een jaar geleden wegplukte bij de Braziliaanse vierdeklasser CA Tubarão. Sportief directeur van Hammarby, Jesper Jansson (ex-Genk), ging hem persoonlijk scouten en Neto Borges viel hem meteen op, verklaarde hij in HBVL. Neto Borges is al de derde speler die naar Genk komt na onderhandelingen met Jesper Jansson, eerder kwamen ook Joseph Aidoo en Jere Uronen over na onderhandelingen met de sportief directeur.

Borges is technisch zeer sterk en beschikt over een uitstekend loopvermogen, wat niet onbelangrijk is in de Belgische competitie. Borges is een echte moderne back, die graag mee naar voor rukt om een aanval te lanceren. Met zijn snelle rushes en goede voorzetten kan hij een belangrijke pion worden voor Genk, waar de backs in het systeem van Philippe Clement een belangrijke rol spelen. In Zweden viel hij ook op door zijn uitstekende balvastheid waarmee hij de hele linkerflank afliep. De overstap van de Braziliaanse vierde klasse naar de Zweedse eerste klasse was enorm groot, maar toch paste Neto zich snel aan, er werd onder andere gewerkt aan het defensieve spel, aldus Jansson.

Wat wel essentieel kan worden is het aantal wedstrijden: in de Allsvenskan worden er een dertigtal wedstrijden op een seizoen gespeeld, in België, waar ook de beker en de Europese competitie bijkomen, wordt er een stevigere tol geëist. In Zweden ligt de competitie ook al een tijdje stil, dus is het afwachten hoe het met de fysieke paraatheid gesteld is, al zal dat niet echt een probleem zijn voor de Genkse medische staf. Neto heeft in Genk ook een goede leermeester voor zich, want met Jere Uronen beschikt Genk over één van de beste backs in de Belgische competitie. Kortom, Neto Borges staat bekend als een enorm groot talent met een enorm mooi vooruitzicht.

Advertentie