De STVV-fans dachten even dat ze op twee oren konden slapen toen de éénjarige optie in het contract van Roman Bezus werd gelicht, maar nu heeft KAA Gent zijn zinnen gezet op een transfer van de Truiense spelmaker. Bezus is volgens verschillende bronnen het nieuwe toptarget van Louwagie en co, nadat Cristian Benavente (Charleroi) te duur werd bevonden. 

Bezus heeft al aangegeven klaar te zijn voor een volgende sportieve stap en STVV is bereid daarop in te gaan. Aan zijn nieuwe contract was wel al een serieuze loonsverhoging gekoppeld. Zondagnamiddag, voor de topper Gent – Anderlecht, zou er al overleg geweest zijn op clubniveau.

Bezus moet dus de nieuwe offensieve versterking worden van KAA Gent, want het is wel duidelijk dat de Peruaan Benavente geen optie meer is deze winter. Charleroi houdt het been stijf en alleen bij een monsterbod wordt er gepraat. Zo schakelen ze bij Gent over naar plan B.