De Belgische competitie is ondertussen weer op gang getrapt en Manuel Benson mag zich de eerste Speler van de Week noemen in 2019. Benson speelde een knappe wedstrijd met Moeskroen tegen KV Oostende. Het werd 2-1, mede door een doelpunt en een assist van de huurling van KRC Genk.

Moeskroen kwam eerst nog op achterstand door een doelpunt van zowaar Tom De Sutter. Moeskroen ging daarna meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar individuele pogingen van Benson lukte het een paar minuten later toch voor hem. Een perfecte pass van Bakic stuurde Benson alleen op weg naar Dutoit, de winger trapte beheerst binnen.

Moeskroen was een hele partij de betere ploeg en Benson was een gesel voor heel KV Oostende. Een mooie voorzet op Awoniyi was de bekroning voor zijn wedstrijd, die tevens voor de winning goal zorgde. Moeskroen zet Lokeren zo op zes punten en doet een prima zaak in de degradatiestrijd.

Racing Genk won de Limburgse derby op STVV nadat het twee keer op achterstand kwam. Het boog een 2-1-achterstand om in een 2-3-overwinning en heeft nu een straat voorsprong op eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp. Sander Berge heerste op het Genkse middenveld. Ndongala, die een vrije rol had, trok voor hem de ruimtes open en had zo ook een groot aandeel in de overwinning.

KAA Gent trakteerde Fred Rutten meteen op een eerste nederlaag door met 1-0 te winnen en dat door een doelpunt van de nieuwe spits, Alexander Sørloth. Sørloth, die begon op rechts, zorgde meteen voor creativiteit en durfde al eens een paar acties te maken en de trekker boven te halen met zijn linker. Toen hij midden in de tweede helft naar het centrum verhuisde, voelde de Deen zich duidelijk nog beter in zijn sas en liet hij de Ghelamco Arena zegevieren na een echte spitsengoal met het hoofd.

Wij hebben ook nog een eervolle vermelding voor centrale verdediger Siebe Blondelle (Eupen), die met 4-1 won tegen rode lantaarn Lokeren en bovendien nog twee keer scoorde in drie minuten.