Na enkele weken afwezigheid zijn de grote competities terug actief, en Topspelers van de Week dus ook. Dit weekend belichten we de spelers die het sterkst uit de winterstop kwamen.

Premier League: Diogo Jota
Na een beloftevolle doorbraak bij Porto, Atlético Madrid, en vorig seizoen in de Championship, heeft menig volger hoge verwachting van Jota. Hij kan deze echter niet volledig in vervulling brengen, tot zaterdag. Met drie doelpunten heeft hij zijn conto meer dan verdubbeld. In een helse kraker tegen Leicester City moest elk schot op doel een voltreffer zijn, en zo geschiedde. De eindstand is 4-3.

Newcastle United kent een moeilijk seizoen, maar sprokkelt de laatste weken enkele puntjes bij elkaar. Tegen Cardiff, een degradatieconcurrent, konden ze drie broodnodige punten thuishouden. Fabian Schär scoorde twee keer in een 3-0-overwinning.

Bundesliga: Yann Sommer
Bayer Leverkusen heeft veel aanvallend talent, op verplaatsing een clean sheet houden is dus niet evident. Toch lukte het Sommer. Een matig Mönchengladbach scoort op een diefje, en moet door een wankele verdediging op een sterke keeper rekenen. De Zwitser eindigt maar liefst met met tien reddingen. Hij kwam ook enkele keren goed uit op stilstaande fases en op een doorgebroken spits. Zijn ploeg neemt met het kleinste verschil de punten mee naar huis.

Hoffenheim is altijd een taaie klant, ook voor Bayern München. Vooral dit seizoen kunnen ze de drie punten goed gebruiken. Leon Goretzka zorgde voor creativiteit en mobiliteit, en scoorde twee belangrijke doelpunten. Bayern München wint met 1-3.

La Liga: Luka Modric
Het gaat niet fantastisch voor de Kroatische Gouden Bal-winnaar en zijn ploeg. In de strijd voor de top-4 konden ze zich puntenverlies tegen Sevilla niet veroorloven. Modric toont als leidersfiguur waarom hij precies de Ballon D’Or won. Hij was op zijn typische wijze alomtegenwoordig. Hij creëerde een hoop kansen, en was niet te stoppen als balveroveraar. In de laatste minuten besliste hij zelf de wedstrijd door de 2-0 binnen te knallen nadat hij zelf de bal veroverde.

Getafe en Alavés strijden opvallend genoeg beide voor de Europese plaatsen. In een onderling duel was winst dus noodzakelijk. Getafe won thuis met 4-0. Jaime Mata scoorde er twee, en gaf één assist.

Serie A: Duván Zapata
Voor de tweede keer dit seizoen maakt de Colombiaan een optreden in onze rubriek. Vier geweldige doelpunten kan je dan ook niet negeren. Met 14 doelpunten, drie assists en een hoop paardenkracht is hij het complete pakketje. Precies was Atalanta nodig had. De ploeg uit Bergamo won met 0-5, en staat zevende in de stand. Ze zijn amper twee punten verwijderd van Champions League-plaatsen.

Luis Muriel kon twee doelpunten scoren tegen zijn ex-ploeg, Sampdoria. Zo zet hij zijn terugkeer naar de Serie A mooi in.

Ligue 1: Edinson Cavani
Thomas Tuchel lijkt de juiste snaren te raken voor Paris Saint-Germain. Het aanvalstrio Neymar-Mbappe-Cavani is dodelijker dan ooit te voren. Bij een 9-0-overwinning tegen Guingamp zijn ze alledrie hevig betrokken bij de doelpunten. De Uruguayaanse spits was met een hattrick en twee assists echter de efficiëntste. De teller staan na 13 wedstrijden op 14 doelpunten en vier assists.

Youssouf Fofana is niet enkel een breker. De 20-jarige Fransman verdeelt het spel ook van diep, en demonstreerde dat in Monaco. Met een doelpunt en een assist rondde hij zijn complete prestatie mooi af. Strasbourg won met 1-5.

Advertentie