Met nog 7 speeldagen te gaan bedraagt de achterstand van rode lantaarn Sporting Lokeren op Waasland-Beveren 8 punten. Veel supporters vrezen dat de redding op sportieve wijze niet meer mogelijk is. Eén ding is zeker: het wordt ontzettend lastig voor Glen De Boeck en zijn spelersgroep.

De staart van het klassement ziet er als volgt uit:
12) Moeskroen – 23
13) Zulte Waregem – 23
14) KV Oostende – 23
15) Waasland-Beveren – 22
16) Lokeren – 14

Lokeren moet nog 4 uitwedstrijden afwerken, meer bepaald op bezoek bij KV Kortrijk, Standard, Moeskroen en Genk. Thuis staan ontmoetingen met Antwerp, Anderlecht en Cercle Brugge op het programma. Zelfs als Waasland-Beveren 0/21 laat noteren, wordt het voor Lokeren zeer moeilijk om de rivaal nog bij te benen.

Supporter Nils Wens gelooft niet meer in een mirakel op basis van het sportieve, hij ziet zijn team als de slechtst voetballende ploeg in de competitie. Het enige mogelijke mirakel kan volgens hem de eventuele degradatie van Waasland-Beveren zijn, als het onderzoek naar het omkoopschandaal hen schuldig verklaart.

Ook zijn ‘collega’ Jordy Baños denkt dat het extra-sportieve het enige redmiddel kan zijn. Hij verloor de hoop in een sportieve redding na het emotionele interview van clublegende Killian Overmeire na afloop van de wedstrijd tegen Zulte Waregem (0/3).

“De grootste reden is het laatste interview waar zelfs Overmeire de indruk gaf er niet meer in te geloven.”

 

 

Advertentie