Speeldag 22 in de Jupiler Pro League, en dat was er eentje met een grote verrassing. Moeskroen slaagde erin leider KRC Genk een tweede nederlaag van het seizoen in eigen huis toe te dienen door in de blessuretijd voor de 1-2 te zorgen. De ster van dienst bij Moeskroen was Taiwo Awoniyi, geflopt bij KAA Gent en nu door Moeskroen gehuurd van Liverpool.

Het plannetje van Bernd Storck werkte prima zaterdagavond. Moeskroen kwam op voorsprong door een strafschop van Mbaye Leye en net op het moment dat ze er bij Genk helemaal over gingen gaan, kwam de 1-2 van Taiwo Awoniyi in de extra tijd. Taiwo Awoniyi lijkt helemaal terug te zijn na twee doelpunten in twee wedstrijden tijd. Awoniyi heeft alles wat een spits moet hebben: hij is vinnig, snel, explosief, heeft een goede pass in de voeten en een uitstekende traptechniek.

Fred Rutten slaagde erin zijn eerste overwinning te pakken met Anderlecht, dat met 2-1 won tegen KAS Eupen. Uitblinker van dienst bij de Mauves was de 17-jarige Yari Verschaeren die goed was voor een doelpunt en een pré-assist. Het was nog maar de tweede basisplaats voor de beloftevolle Belg, die Fred Rutten een extra optie bezorgd voor de komende wedstrijden.

Advertentie