Na anderhalf jaar, 74 wedstrijden, 8 doelpunten en een gewonnen bekerfinale zit het avontuur van Christian Luyindama bij Standard erop. De 25-jarige centrale verdediger gaat in op het voorstel van Galatasaray, dat hem in eerste instantie huurt en op het einde van het seizoen definitief aan zal kopen voor in totaal circa 9 miljoen euro.

Galatasaray staat momenteel tweede in de Süper Lig, op 6 punten van leider Basaksehir.

Standard zal geen vervanger halen, aangezien centrale verdediger Laifis de laatste wedstrijden als linksachter werd uitgespeeld en nu dus opnieuw naar het centrum kan schuiven. Preud’homme en E. Ferrera hebben nu nog steeds de keuze tussen een driemansdefensie, met Kosanovic erbij, of een ‘nieuwe’ flankverdediger in een verdediging met 4: Cavanda kan terug op rechts opgesteld worden en Fai op links, een andere optie is Pocognoli/Miangue aan de linkerkant.

Halilovic, het bekende toptalent, lijkt vanavond bij Standard te tekenen. Op die manier wordt het toch nog een mooie dag voor de Standardfans.

Advertentie