Als voetballiefhebber ken je een aantal namen van de grootste internationale toptalenten. Alen Halilovic, nog steeds amper 22 lentes oud, hoort daar zeker bij. AC Milan leent de aanvallende middenvelder anderhalf seizoen uit, eind 2020 kunnen de Rouches hem dan definitief aantrekken. 

De Kroaat werd opgeleid bij Dinamo Zagreb en maakte in 2014 de overstap naar FC Barcelona. Een jaar later werd hij uitgeleend aan Sporting Gijon, waar hij meteen een vaste waarde werd. Die uitleenbeurt overtuigde Hamburg volledig om hem over te kopen voor 5 miljoen euro, dezelfde prijs die Barça betaalde aan Zagreb.

In Duitsland lukte het niet helemaal voor Halilovic en vorig seizoen werd hij bij UD Las Palmas gestald. De terugkeer naar Spanje werd een succesverhaal, want ook daar kwam hij in quasi elke wedstrijd in actie. In juli vorig jaar contracteerde AC Milan de technisch zeer sterke middenvelder, maar hij speelde enkel in de Europa League (3 wedstrijden) en mocht uitkijken naar een nieuwe club.

Er waren veel geïnteresseerde clubs, maar het is Standard dat aan het langste eind trekt. Hij komt over voor anderhalf jaar en kan dan definitief aangekocht worden voor iets meer dan 2 miljoen euro. Dit seizoen kan hij al minuten maken, en dan volgend jaar eventuele uitgaande transfers opvangen.