De laatste dag van de Belgische transferperiode kende nog een hoop spectaculaire transfers. Zo hebben zowel Standard (met Halilovic) als Anderlecht (met Bolasie) uitgepakt met verrassende namen. Sint-Truiden probeerde op de laatste dag ook nog Geoffrey Hairemans van Antwerp aan te trekken, maar de transfer gaat niet door.

Onderhandelingen

Door het vertrek van revelatie Roman Bezus had Sint-Truiden nood aan een extra middenvelder. Geoffrey Hairemans, die een beetje op een zijspoor was beland bij Antwerp tijdens de eerste seizoenshelft, stond daarom op de radar van de Limburgers. Aanvankelijk bood Antwerp Hairemans en Owusu aan in ruil voor een transfer van Bezus, maar die deal ging niet door omdat de looneisen van Owusu te hoog waren.

Een latere huuraanbieding van Sint-Truiden werd op de laatste dag van de transferperiode afgewezen omdat Antwerp geen vervanger kon vinden. Uiteindelijk heeft Sint-Truiden geen vervanger voor Bezus kunnen vinden. Hun andere doelwit, Bart Ramselaar van PSV, zag een overstap naar de Kanaries namelijk niet zitten.

Woelige transferperiode

Het was voor Hairemans een spannende maand januari. Al vroeg in de winterstop waren er geruchten dat een aantal clubs, waaronder Zulte Waregem en Lokeren, interesse hadden in de publiekslieveling van The Great Old.

Hairemans zelf had ook interesse in een vertrek om meer aan spelen toe te komen, maar blijft nu toch gewoon bij Antwerp vechten voor een basisplaats. Hij kondigde aan op Instagram dat hij nergens heen gaat en hij bedankte daarbij de supporters voor de steun. Zijn vriendin Sevgi Kankotan had op haar beurt een foto van het koppel geplaatst met de tekst “We got this”.

Opluchting bij de supporters

Toen het nieuws bekend werd gemaakt, waren er veel positieve reacties bij de Antwerpfans. Hairemans is namelijk een icoon bij de club, mede dankzij zijn liefde voor de club en de rol die hij speelde in het kampioenschap in 1B van 2017. Zijn bijnaam ‘Geoffke Deurne Noord’ doet hij door te blijven alle eer aan. Het is nu afwachten of hij zich toch nog in de basiself van Bölöni speelt, want anders zal een transfer in de zomer haast onvermijdbaar worden.