In deze rubriek beschrijven de redacteurs van DFVF hun groundhop-avonturen. Dit deel gaat over het prachtige stadion van Borussia Mönchengladbach.

Locatie

Een wedstrijd van Mönchengladbach bezoeken is een ideale uitstap voor de Belgische en Nederlandse voetballiefhebber. Het stadion ligt, om een idee te geven, op nog geen half uur rijden van Roermond en ook vanuit Genk geraak je er op minder dan een uur.

Rondom het stadion zijn er zeer veel parkeerplaatsen voorzien. Voor de wedstrijd is dit erg gemakkelijk, erna moet je rekening houden met de vele wagens die het terrein in een korte tijdspanne willen verlaten.

Het stadion

Borussia-Park

  • Capaciteit: 54.067
  • Kostprijs: circa 85 miljoen euro
  • Geopend op 30 juli 2004

De buitenzijde van het stadion ziet er goed uit. Belangrijk om te weten is dat het veld lager ligt en het stadion dus veel groter is dan onderstaande foto’s doen uitschijnen. Het bouwwerk kent twee ringen, de bovenste rij van de onderste ring ligt op dezelfde hoogte als de begane grond buiten.

In het stadion is het zicht overal goed. Een ticket in een van de hoeken naast de Nordkurve is een aanrader. Daar geven (onder meer) de Sottocultura Ultras elke wedstrijd het beste van zichzelf.

De sfeer in het stadion is meer dan degelijk. De supporters op de prachtige, enorme staantribune in de Nordkurve vervullen hun taak met glans. De wedstrijd in kwestie was de pijnlijke 0-3-nederlaag tegen Hertha op 9 februari 2019: als dit de ‘minimumsfeer’ was, zijn betere wedstrijden van de thuisploeg veelbelovend.

Eén minpuntje

Tijdens de wedstrijden produceert het scorebord soms niet echt nuttige informatie, en vooral nogal irritante geluiden. Een melding per doelpunt in andere wedstrijden is op zich wel interessant, alleen is het feit dat deze ‘aangeboden’ worden door een sponsor een beetje te veel van het goede. Daarnaast gaan deze meldingen gepaard, pun intended, met een hinnikend geluid. Andere sponsorberichten, telkens met geluid, op de beeldschermen tijdens de wedstrijd dragen ook niet bij aan de sfeer.

Die overvloed aan commerciële randzaken doet natuurlijk niets af aan het gegeven dat een bezoek aan het Borussia-Park een echte aanrader is!

Advertentie